Giyilebilir Teknoloji Ürünleri Nelerdir?


Giyilebilir Teknoloji Ürünleri Nelerdir?

Günümüzde artık akıllı bileklikler, saatler ve giysiler artık 2018 yılında popüler olan “Giyilebilir Teknoloji” kelimesinin anlamını bilmediğimiz normal bir olaydır. Akıllı telefonlardan sonra en büyük teknoloji yenilik olarak kabul edilmektedir. Teknolojik buluş ile istediğimiz herhangi bir şey yapabiliriz.



Kollara, bileklere ve yüz dahil uygulanabilen bu buluş, geçen aylarda dünyada en fazla aranan ve merak edilen teknolojik gelişmeler arasında girmiştir.

Giyilebilir Teknoloji nedir?

İsmini okuyarak ta anlayabilmemize rağmen doğru seçeneği bulamayız. Giyilebilir teknoloji, üstünüze giydiğiniz teknolojik aletlerin ana adıdır. Fakat burada belirgin bir ayrım bulunmaktadır.  Giyilebilir giysi dediğimiz zaman kulaklık gibi ürünler sayılmamaktadır.

Bir eşyaya teknolojik bir ürün dememiz için üründen gönderilen sinyallerle bilgilerin kablosuz veya Bluetooth kullanarak aktarılması gerekmektedir. Bu bilgiler fitness, gün içi hareketlilik, kilo kaybı veya işlerinizi bir düzen içerisinde yürütme ile alakalı olabilmektedir.

Nasıl Giyilir?

Ürünler genellikle bileklere giyilmektedir ama yakın zamanda vücuda üzerinde tutulan ya da boyuna asılan modellerle gelişmeye başlanmıştır. Saatler, bileklikler, kolye ve yüzükler gibi aklınıza gelecek bir sürü ürün teknoloji ile kullanılmaktadır.


Giyilebilir teknoloji ürünleri nelerdir?

Akıllı Saat;

Akıllı saatler bilekliğe takılan kategorisinde girmektedir. Cep telefonunuza Bluetooth ile bağlanarak küçük bir Windows işletim sistemi gibi çalışma şekliyle dijital hayatınızda yer almaktadır. Zamanı söylemek en basit görevlerinden biridir. Sizlere arama çağrılarının, maillerini, mesajlarını saatiniz sayesinde kolay yönetebilirsiniz.

Başlara Takılan Ekranlar;

Üç boyut eşyalara bir ilginiz varsa üstte de belirttiğimiz gibi başa takılan ekran (head- monted- display) sizler için birebir. Bu ürünlerden bazıları şeklinden dolayı Çevrenizde soyutlayarak farklı bir dünyada yaşıyormuşsunuz hissini vermektedir

Akıllı Gözlükler;

Bu tür gözlükleri arasında en çok kullanılan Google Glass olmaktadır. Bu ürünün amacı üst kısımda belirttiğimiz gibi kafaya takılan ekran amacı gibi sizi farklı bir dünyaya götürmek değil, bulunduğunuz mekân hakkında bilgi vermektir. Giyilebilir teknoloji için bir örnektir.

Akıllı takılar;

Firmaların akıllı saat ve gözlüklerin teknik özelliklerini aksesuarlarına da gerçekleştirmesinden sonra bayanlar tarafından tercih edilmeye başlanmıştır. Asıl amaçları cep telefonları Yanında olmayan kullanıcıları telefonlarına gelen sms, e-mail veya aramaları kolay bir şekilde iletmektir.


Yorumlar