Doğum Kontrol Hapı Saç Çıkarır Mı?


Doğum Kontrol Hapı Saç Çıkarır Mı?

Bu yazımızda ise sizlere sormuş olduğunuz Doğum kontrol hapı saç uzatır mı sorusunun cevabını vereceğiz. Bak bu sorunun cevabını doktorlar verecektir.

Soru: Doğum kontrol hapı saç uzatır mı veya saç çıkarır mı?

Cevap; profesör doktorun cevabı: doğum kontrol hapının saç dökülmesine faydalı sağlandığı doğrudur, fakat saç çıkarma, uzatma gibi bir olayı yoktur. Saçların dökülmesini engellediği için saçların daha gür çıkmasını sağlar.



Soru: Doğum kontrol hapı saç uzatır mı?

Cevap; kadın Uzman Operatör Doktorumuzun cevabı şu şekildedir; doğum kontrol hapının söz uzatması ile ilgili bilimsel araştırmalar yoktur, fakat doğum kontrol hapı antiandrojenik özelliği sayesinde saç dökülmesini büyük bir derecede önleye bilmektedir.

Soru: Doğum kontrol hapıyla saç bakımı yapıla bilinir mi?

Cevap; Kadın hastalıkları uzman operatör Profesör Doktor cevabı şu şekilde: doğum kontrol hapları içerisinde bulunan kadın hormonu, erkek hormonu karşıda olduğundan dolayı saç ve cilt konusunda büyük bir etki göstermektedir.

Soru: Doğum kontrol hapını şampuan ile karışması sonucu saçları daha gürleşir mi?

Cevap; Bu soruya Doçent doktorunun cevabı: Doğum kontrol hapının şampuana katılması sorusu ara sıra karşımıza çıkmaktadır. Fakat doğum kontrol hapını şampuanın içerisine eklemek yerine doktorunuza danışmak sizin için daha fayda sağlayacaktır. Bunun sebebi ise doğum kontrol hapının içerdiği östrojen etkisi daha güçlü etmesidir. Kontrol hapını kullanmaya başladığınız sürece saçlarınızın dökülmesi de engellemiş olmaktadır.

Soru: Doğum kontrol hapı saç uzatır mı?

Cevap;
Operatör doktorumuzun cevabı ise: bilimsel olarak doğum kontrol hapının saça uzattığında dair bir çalışma bulunmamaktadır. Hastalarımın da bu yöntemi uyguladıklarını duydum fakat Bununla ilgili bir bilimsel araştırmaya ulaşamadım. Şöyle ki doğum kontrol hapını kullanan kişide testesteron hormonu artışına bağlı bir olay söz konusu ise, kontrol hapının antiandrojenik etkisinden mütevellit bu kişiler saçlarında doğum kontrol hapı kullanmasında fayda olduğunu fark edebilirler.



Doğum kontrol hapı saç gürleştirme,uzatmaya yarayan maske

--) Herhangi bir doğum kontrol hapı

--) Tokmak ve havan

 --) Şampuan

7 ya da 8(size kalmış bir şey) tane doğum kontrol hapını bir kabın içerisin de ezerek toz haline getiriniz. Dilediğiniz bir marka şampuanı toz haline getirdiğimiz doğum kontrol haplarına katıp iyice çalkalıyoruz. Üç dört gün bekleterek, kullanmaya başlıyoruz. Bu sayede saç dökülmesi sorununu ortadan kaldırıyoruz.

Yorumlar