Endüstriyel Atık Nedir? Ne Zararları Var?


Endüstriyel Atık Nedir?
Endüstri'de kullanılmış ,işlenmiş ve tükenmiş  işe yaramayan malzemelerin,paslanmış ve Tüketilmeyen (fazla,gereksiz) parçalara denir. insan sağlına kötü şekilde etki eden endüstriyel Atıklar,entegre dediğimiz bir işlemden geçerek ,geri dönüşüme yollanır.



Endüstriyel Atıklar Neden Geri Dönüştürülür ?
Endüstriyel atıklar piyasaya yeniden kazanmak amacı ile piyasa içi geri dönüşüm sağlayarak ,insan Sağlığına verdi olumsuz etkileri en aza indirmektir.Endüstriyel atıklar teknolojik gelişmeler Sonucunda kullanımı piyasalardan kaldırılan ürünler olabilmektedir.

Endüstriyel Atıkların İnsan Sağlığına Verdiği Etikiler
Endüstriyel atıklardan çıkan koku ile havada bulunan oksijen ile karışması insan sağlığını büyük bir Ölçüde zarar vermektedir. Geri dönüşüme yada entegre edilmeyen endüstriyel atıklar , çevresine Çok zararlı bakteriler ile hem doğayı ,hemde insan sağlını çok kötü bir şekilde Etkilemektedir.solunum yollarında yada direk etki ile bulaşan kötü bakteriler kendileri fiziksel bir Şekilde etki edecektir. Solunum yollarımızın tıkanması sağlayan bakteriler, Vücudumuzda kalıcı Hasarlara yol açabilirler. Bu tür olaylarla karşılaştığımızda acilen doktora gitmeliyiz .

Endüstriyel Atıkların Doğaya Olan Zararları
Doğaya bırakılan atıklar, zaman içinde kendi bünyelerinde bulundurdukları zararlı bakterileri atıldığı Yere olduğundan kat ve kat fazla bir şekilde çekebilirler. Solumamızı sağlayan oksijen ve oksijeni Sağlayan ağaçlar, topraktan alacakları mineralleri etkileyerek hem dünyayı, hem de insan sağlığı Çok büyük ve kalıcı olarak olumsuz etkilemektedir.
Endüstriyel atıkların atıldığı denizler,göller ve akar sular gibi atılması sonucu balık tüketememe ve İnsanların o yerlere bir daha gitmeme gibi olaylar yaşanmaktadır.


Yorumlar